Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

De omvang van je woordenschat bepaalt hoe je in de wereld staat: of je makkelijk en duidelijk kunt communiceren en hoe je teksten begrijpt. Niet elk kind ontwikkelt zich op dat vlak even sterk. Tijdens deze cursus leer je hoe je als leerkracht op een plezierige en effectieve wijze een grote rol kunt spelen in de ontwikkeling van die woordenschat.


Woordenschatonderwijs is vaak erg gericht op alleen het aanleren van nieuwe woorden. Maar er is meer mogelijk! We zetten in op het ontwikkelen van een woordenschatcultuur in een klas. Het gaat hierbij ook om de verdieping van woordenschat, het visualiseren van woordenschat met graphic organizers, betekenisrelaties tussen woorden, kennis van woorden én strategieën om woorden te leren en te kunnen onthouden. In een klas met een woordenschatcultuur zul je ervaren dat kinderen het steeds leuker gaan vinden om met woorden aan het werk te gaan!


Over de cursus

Met deze cursus werk je heel gericht aan de ontwikkeling van een woordenschatcultuur in de klas. Je zult ervaren dat het niet alleen gaat om het maken van de woordenschatlessen uit de methode, waarbij vooral uitbreiding van de woordenschat centraal staat. Je krijgt voorbeelden, tips en (coöperatieve) werkvormen gepresenteerd, die je meteen in je klas kunt uitproberen. Tijdens de bijeenkomsten is er ook tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast zullen we ook ingaan op tal van andere aspecten van woordenschatontwikkeling, zoals woordenschatdidactiek, het toetsen van woordenschat, het selecteren van aan te leren woorden en de transfer naar andere vakgebieden. We zullen dus naast de theorie ook vooral heel praktisch bezig zijn. Laat je verrassen!

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleiders