Webinar

Webinar voor ouders van hoogbegaafde kinderen

Dit webinar is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen en gaat over hoogbegaafdheid en over de dingen die je tegen kunt komen in de opvoeding van hoogbegaafde kinderen.

 

Dit webinar kan ook gevolgd worden door leerkrachten die hoogbegaafde kinderen in de klas hebben.

 

In dit webinar worden tips gegeven hoe je om kunt gaan met je kind en zijn/haar hoogbegaafdheid, hoe je communiceert en je kind helpt om te groeien naar een growth mindset.

 

Voor iedere ouder is opvoeden een mooie, maar ook een uitdagende taak. Bij het opvoeden van hoogbegaafde kinderen heb je soms andere vaardigheden nodig en geef je een vaak een andere begeleiding dan de “standaardopvoeding”. Een kind opvoeden met een hoog iq, die daarnaast een sterke wil heeft, die intens is en last heeft van een fixed mindset is best een uitdaging voor jou als ouder.


Over het webinar

In dit webinar komen verschillende onderwerpen aan bod, waar je als ouders tegen aan zou kunnen lopen. Er wordt gekeken naar de praktijk en dit wordt ondersteund met wat onderzoek hierover zegt. Naast kennisoverdracht worden er veel tips gegeven voor de opvoeding van deze groep kinderen.

 

Na deze bijeenkomst:

  • Heb je tools gekregen voor het coachen/opvoeden van je hoogbegaafde kind(eren).
  • Heb je tips gekregen om om te gaan met de intensiteit (emotieregulatie) en perfectionisme van je kind(eren).
  • Weet je wat mindset is en kun je je kind (en jezelf) stimuleren in het groeien naar een growth mindset.
  • Weet je wat valkuilen zijn voor ouders in de opvoeding van hoogbegaafde kinderen.