Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Je herkent het vast: wat je ook doet aan interventies en leeskilometers maken, er blijven kinderen in de groep die moeite hebben met technisch lezen. Ze lezen langzaam, haperend, radend, zoekend of hebben onvoldoende woord- of letterbegrip. Het zijn allemaal variaties van ‘niet tot vloeiend lezen komen’. Leerlingen blijven daardoor soms hangen in hetzelfde leesniveau.


Wat werkt voor deze leerlingen?

Deze leerlingen hebben interventies nodig die passen bij het onderliggende leesprobleem. Maar hoe weet je wat dat onderliggende probleem is? Dat vraagt om een juiste analyse. Alles wat je ziet en hoort, kun je gebruiken om daar inzicht in te krijgen.

In het webinar ‘Moeite met technisch lezen: de interventies’ leer je hoe je komt tot een juiste analyse van het leesprobleem. Dat doen we onder andere door het oefenen met voorbeelden en geluidsfragmenten. We bespreken verschillende interventievormen die je kunt inzetten om leerlingen verder te helpen in hun leesvaardigheid. Ook wordt ingegaan op de achtergronden van dyslexie, waarom het belangrijk is dyslexie vroegtijdig te signaleren en wat belangrijk is in de behandeling van dyslexie.


Onderzoek en interventies

In het webinar wordt een schema behandeld, waarin je aan de hand van kenmerken van het leesprobleem een passende interventie kunt bepalen. Dit schema ontvang je voorafgaand aan de webinar en kun je de volgende dag gebruiken in de klas.


Na het volgen van deze webinar:

  • heb je praktische handvatten om leesproblemen te analyseren.
  • heb je inzicht gekregen in de mogelijke leesproblemen en de bijpassende interventies.
  • heb je een handig schema gekregen wat je kunt gebruiken voor analyse en interveniëren.
  • weet je meer over (vroegtijdige signalering van) dyslexie en wat belangrijk is in de aanpak.


Cedin werkt in de driehoek

Cedin is expert op het gebied van onderwijsadvies, jeugdhulp en dyslexie. Bij ons komen zorg en onderwijs samen in de driehoek kind-gezin-school. Wij betrekken altijd de omgeving van het kind. Bij leesproblemen is de betrokkenheid van ouders erg belangrijk.


Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 die meer handvatten willen hebben voor het herkennen van verschillende leesproblemen en het kiezen van passende interventies.

Dit webinar bestaat uit 1 bijeenkomst van 2 uur.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als de webinar weer wordt gegeven?

Trainers

Klaasje Haveman-Bosman

Orthopedagoog/dyslexiebehandelaarMeer weten over Klaasje Haveman-Bosman?

Heb je vragen over de webinar of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan