Skoalstiper

Begeleiding

Sterk praktijkgericht

Voor basisscholen in Fryslân

Kwalitatief meertalig onderwijs

Deze pagina delen:

In het kader van Taalplan Frysk 2030 zijn adviseurs van Cedin skoalstiper (procesbegeleider) op 180 basisscholen in Fryslân, alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

Wat is een skoalstiper?

De skoalstiper is de vaste contactpersoon voor de school, die de school praktijkgericht ondersteunt bij het versterken van het aanbod voor Frysk in hun onderwijsprogramma passend bij de ambities van de school én de doelstellingen van het rijk en de provincie Fryslân.

Wat doet de skoalstiper?

De skoalstiper bespreekt met de school hoe de school de ambities wil realiseren. Hierbij hebben we het over aanbod, aanpak, passende materialen en projecten, scholing en bewustwording van de meerwaarde van meertaligheid en Frysk. De skoalstiper vertelt over mogelijkheden en geeft tips en inspiratie. Indien gewenst, kan de skoalstiper ook inhoudelijke begeleiding geven op specifieke thema’s of daarvoor contact leggen met experts van collega-instellingen. De skoalstiper verwerkt samen met de school de ambities en de plannen in een logboek. De skoalstiper ondersteunt vervolgens de school bij het uitvoeren van de plannen, monitort de voortgang door regelmatig contact te hebben met de school. Zo werkt de school stap voor stap aan de implementatie van een volledig aanbod voor Frysk. Bij elke stap die is gemaakt, bespreekt de skoalstiper met de school hoe de stap geborgd zal worden. 

Inschrijven

Wil jij ook meer met Frysk aan de slag? Neem dan contact op met onze adviseurs of laat je gegevens achter via onderstaande link.

Cursusleiders

Bernadet de Jager

Regiomanager / Projectleider Frysk en meartaligens
06 – 127 406 38Meer weten over Bernadet de Jager?

Elly Attema

Onderwijsadviseur Sintrum Frysk en MeartaligensMeer weten over Elly Attema?