Gratis webinar

Registeropleiding Coach in het onderwijs

Als 'Coach in het onderwijs' begeleid je je collega's en help je hen verder in hun professionele ontwikkeling. De opleiding tot geregistreerd coach in het onderwijs start op dinsdag 12 januari 2021 in Drachten. Tijdens een gratis informatiebijeenkomst vertellen we je graag meer over de opleiding.


Over de opleiding

Professioneel coachen is steeds belangrijker en relevanter geworden in dienstverlenende organisaties. Zeker in scholen waar leerlingen leren, waar leerkrachten zich voortdurend ontwikkelen en waar zelfs de school als geheel streeft naar een lerende organisatie is er aandacht nodig voor het vitaliseren van het lerend vermogen. Coaching speelt hierin een cruciale rol. Coaching draagt sterk bij aan een leercultuur. 


Jouw rol als coach

Je wilt het beste uit medewerkers en organisaties halen. Met feedback en reflectie wil je talenten en kwaliteiten in laten zetten op een resultaatgerichte manier.


Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 lesdagen. De overige contactmomenten bestaan o.a. uit assessments en coachleertrajecten. Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Vraag dan de gratis studiegids aan of kom naar een van de informatiebijeenkomsten.


Inhoud, vormgeving, competenties en toetsingscriteria van de leergang zijn gebaseerd op het competentieprofiel van de ST!R (een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland). en is zowel dekkend als ontwikkelingsgericht. Daarnaast gebruiken we het competentieprofiel van de EMCC (European Mentoring and Coaching Council).Gratis online informatiebijeenkomst

Tijdens een gratis informatiebijeenkomst vertellen we je meer over de opleiding. Aan bod komen de volgende onderwerpen:


  • De rol van een coach in het onderwijs
  • Hoe werk je aan professionalisering van leerkrachten?
  • De onderwijskundige en didactische uitgangspunten van de opleiding
  • Welke meerwaarde levert 'De coach in het onderwijs' de school op? En welke meerwaarde heeft de rol als coach voor jou persoonlijk?


De informatiebijeenkomst zal online plaatsvinden. Er is voldoende ruimte voor het stellen van jouw specifieke vragen.


De opleiding tot Coach in het onderwijs wordt door Cedin aangeboden in samenwerking met Booombegeleiding.