Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Kennissessie tijdens de Nationale Onderwijsweek 2022

Deze pagina delen:

Durf jij je te blijven ontwikkelen?


Psychologische veiligheid gaat over gedrag en interacties tussen mensen. Schoolteams moeten met elkaar in gesprek blijven om na te gaan waar ontwikkelpunten zitten. Tijdens deze gesprekken is het belangrijk dat iedereen durft te zeggen wat hij of zij ervaart en nodig heeft. Hiervoor is verbinding nodig. In deze kennissessie vertelt Maike Rea-Schermer over het concept psychologische veiligheid en geeft zij concrete suggesties voor het achterhalen en doorontwikkelen van de psychologische veiligheid binnen je eigen team.

 

Maike Rea-Schermer is onderwijsadviseur bij Cedin en focust zich op vraagstukken rondom sociale veiligheid, pedagogisch klimaat in scholen en groepsdynamiek. Ze is ontwikkelingspsycholoog en werkt veel in situaties waarin een groepsdynamische analyse en aanpak vereist is. Zowel in de klas als in schoolteams.


Lees hier het artikel over psychologische veiligheid dat Maike Rea-Schermer schreef voor de Nationale Onderwijsweek Krant.


De Nationale Onderwijsweek

Ieder jaar viert de Stichting Nationale Onderwijsweek in de eerste week van oktober de kracht en pracht van het onderwijs. Met de Nationale Onderwijsweek geven zij het onderwijs en al haar professionals een podium om het moois dat er in de sector gebeurt te delen en erover in gesprek te gaan. Cedin is ook trots op alle mooie ontwikkelingen op scholen en daarom zijn wij vriend van de Nationale Onderwijsweek. Met dit webinar dragen we graag bij aan het programma rondom het thema van dit jaar: 'Lang leve leren'.


Bekijk hier het volledige programma van de Nationale Onderwijsweek.

 

Inschrijven

Online (Teams)
4 oktober 2022

Meer info & prijs

Online (Teams)
5 oktober 2022

Meer info & prijs

Dit webinar wordt verzorgd door: