Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Heb je in jouw groep ook slimme peuters die verder lijken te zijn dan de andere kinderen? Ze lijken al toe aan de basisschool. Ze stellen vragen die je niet verwacht en spelen liever met oudere kinderen. Of ze zijn snel verveeld: je blijft nieuw materiaal aanslepen, maar in korte tijd zijn ze het al weer zat. Het zou zo maar eens kunnen dat je te maken hebt met een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong.


De online training ‘Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong (kennismaking)’ geeft in korte tijd basiskennis over slimme peuters. Daarnaast levert het je praktische tips en vaardigheden op.


Vroeg signaleren

Het is goed om te beginnen bij het begin; waar kan ik een slimme peuter aan herkennen? Hoe kan ik vroegtijdig signaleren, zodat ik direct kan inspelen op de behoeften van het kind? Het gedrag en de behoeften die een peuter laat zien, begrijp ik deze voldoende zodat ik mijn begeleiding daarop kan aanpassen?

 

Aanbod en materialen voor slimme peuters

Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong kennen een hoge mate van ontwikkelingsdrang en hebben een duidelijke behoefte om gestimuleerd te worden in hun cognitieve ontwikkeling. Ze zijn uitermate leergierig, weten en kunnen al heel erg veel, maar zijn ook nog erg jong. Hoe kun je hier als pedagogisch medewerker op ingaan met het huidige aanbod en de materialen die aanwezig zijn op de groep?


Over de kennismakingstraining

Deze training is bedoeld om kennis te maken met het thema en in korte tijd een aantal praktische tips en vaardigheden op te doen. Het signaleren en het (met materialen) aansluiten bij de peuters met een ontwikkelingsvoorsprong staat in deze training centraal. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op het herkennen van een ontwikkelingsvoorsprong:


·       Wat zijn signalen waar je op kunt letten?

·       Welk gedrag zie je in de groep en hoe sluit je daar het best op aan?


Tijdsduur eerste bijeenkomst: 2 uur.

Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we in op het bieden van een passend aanbod.


  • Welke uitdagende aanpassingen kun je doen in je huidige activiteitenaanbod en materiaal?

 

Daarnaast wordt de PeuterPlus Box geïntroduceerd. Deze box zit boordevol activiteiten voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong en biedt inspiratie voor ideeën om activiteiten uitdagender te maken voor de slimme peuters. Je leert hoe je deze box kunt inzetten in je groep.


Tijdsduur tweede bijeenkomst: 2 uur.

Ben je op zoek naar een verdiepende training over peuters met een ontwikkelingsvoorsprong? Kijk dan hier. 

Ja, ik wil me graag aanmelden!

  • Volledig online
  • Sterk praktijkgericht


Online
30 maart 2022

Meer info & prijs

Trainers