Incompany training

Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong kennen een hoge mate van ontwikkelingsdrang en hebben een duidelijke behoefte om gestimuleerd te worden in hun cognitieve ontwikkeling. Ze zijn uitermate leergierig, weten en kunnen al heel erg veel, maar zijn ook nog erg jong. Hoe kun je hier als pedagogisch medewerker op ingaan met het huidige aanbod en de materialen die aanwezig zijn op de groep?


Slimme peuters herkennen

Het is goed om te beginnen bij het begin; waar kan ik een slimme peuter aan herkennen? Hoe kan ik vroegtijdig signaleren, zodat ik direct kan inspelen op de behoeften van het kind? Het gedrag en de behoeften die een peuter laat zien, begrijp ik deze voldoende zodat ik mijn begeleiding daarop kan aanpassen?


De drie basisbehoeften zijn daarin leidend:


Over de cursus

Tijdens deze cursus gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Het herkenen van slimme peuters
  • Praktische vaardigheden die je kan inzetten bij slimme peuters
  • Uitdagende aanpassingen die je kunt doen in je huidige activiteitenaanbod en materiaal
  • Samenwerking met ouders,
  • Wat is belangrijke informatie om de basisschool in de overdracht mee te geven over de peuter met een ontwikkelingsvoorsprong?


Daarnaast wordt de PeuterPlus Box gëïntroduceerd. Deze box zit boordevol activiteiten voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong en biedt inspiratie voor ideeën om activiteiten uitdagender te maken voor de slimme peuters. Je leert hoe je deze box kunt inzetten in je groep.