Pedagogisch tactvol handelen

Incompany training

Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Deze cursus besteedt aandacht aan het pedagogisch handelen van de leerkracht in het omgaan met de groep. We gaan in op lastige situaties met een leerling of met de hele groep en lastig gedrag van leerlingen. Hoe kun je als leerkracht het beste denken en handelen in die situaties? Welke strategieën zijn adequaat en professioneel? Wat werkt in deze situatie met dit kind of deze kinderen gebruik makend van de eigen mogelijkheden, vaardigheden en houding als professional?


Vragen als: ‘Hoe analyseer je de groepsdynamiek?’ en ‘Hoe kun je je eigen handelen bijstellen?’ komen hierbij aan bod. Het uitgangspunt is dat jij als leerkracht zelf het belangrijkste instrument bent!


Eigen praktijk en casussen

Aan de hand van praktische situaties en eigen casussen gaan we zo concreet mogelijk aan de slag met verschillende voorbeelden van lastige situaties. Door het analyseren van deze situaties worden de deelnemers zich bewust(er) van hun eigen houding en vaardigheden in de eigen onderwijspraktijk. Door deze analyse en het zoeken naar dat wat werkt, wordt het pedagogisch handelen versterkt (pedagogische tact). De deelnemers krijgen daardoor meer mogelijkheden om oplossingsgericht om te gaan met dergelijke situaties.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze incompany training weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.