Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Leren in je eigen tijd en tempo in de online Cedin Academie

Deze pagina delen:

Goed leren rekenen is niet voor alle leerlingen even gemakkelijk. Leerlingen in de midden- en bovenbouw die moeite hebben met rekenen blijken vaak onvoldoende rekensnelheid te hebben. Opgaven als 92-37= kunnen ze wel uitrekenen, maar ze hebben daar erg veel tijd voor nodig. 


De mogelijke consequentie van onvoldoende rekensnelheid is dat leerlingen rekenproblemen krijgen bij meer complexe opgaven omdat er een (te) groot beroep op het werkgeheugen wordt gedaan. Hierdoor is dit werkgeheugen minder beschikbaar voor het uitvoeren van niet-geautomatiseerde rekenhandelingen (Ruijssenaars, van Luit & van Lieshout, 2006). 


Naast rekensnelheid kan ook onvoldoende rekenbegrip tot stagnerende rekenontwikkeling leiden. Daarom is het van belang uit te zoeken of leerlingen voldoende rekenbegrip en/of voldoende rekensnelheid hebben. 


In deze e-learning leer je hoe je dat aanpakt en krijg je praktische handvatten voor het verbeteren van parate kennis in de groep. Je volgt de e-learning in je eigen tijd in tempo in de online Cedin Academie.


Na deze e-learning:

  • kun je het verschil benoemen tussen automatiseren en memoriseren
  • heb je inzicht in de doorgaande lijn parate kennis
  • ken je de zes breinprincipes
  • weet je waarom parate kennis essentieel is voor de verdere rekenontwikkeling
  • kun je leerlingen ondersteunen die moeite hebben om tot automatiseren te komen
  • heb je praktische handvatten en ken je handige apps, tools en werkvormen om leerlingen op een motiverende manier te laten oefenen


Aan het eind van de e-learning heb je een doorgaande lijn parate rekenkennis voor jouw school of groep gemaakt én een plan van aanpak waarin je beschrijft hoe en wanneer je de parate rekenkennis in jouw groep gaat aanbieden, monitoren en toetsen.


Duur e-learning: circa 2 uur.


Je volgt deze e-learning in een online omgeving, namelijk de online Cedin Academie.


Inloggen in de online omgeving

Direct na je aanmelding ontvang je op het door jou opgegeven mailadres je inloggegevens voor de Cedin Academie. Je kunt daarna meteen starten met de e-learning.

Heb je al een account in de Cedin Academie? Dan kun je inloggen met je bekende gegevens de e-learning wordt aan jouw account toegevoegd.


Toegang

Na je inschrijving heb je een halfjaar onbeperkt toegang tot de e-learning.


Inschrijven

Na je inschrijving ontvang je meteen je inloggegevens voor de Cedin Academie en kun je starten met de e-learning.


Heb je vragen over deze e-learning of ben je benieuwd of de e-learning bij jou/jouw team past? Vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan