Online informatiebijeenkomst

Op weg naar het anders organiseren van je onderwijs

Wat moet acht jaar basisonderwijs op onze school een kind opleveren? Deze vraag houdt steeds meer scholen bezig. Daar zijn allerlei redenen voor, maar één ding is gemeenschappelijk: ze willen samen de toekomst pedagogisch en onderwijskundig vormgeven.


Er is geen blauwdruk hoe je het onderwijs binnen wettelijke kaders anders kunt organiseren. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn en variatie is. Er zijn scholen die het roer volledig omgooien. Maar je kunt ook klein beginnen door een deelonderwerp te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het werken met leerpleinen, formatief evalueren of vormen van co-teaching implementeren. Sommige scholen combineren verschillende aspecten van anders organiseren met elkaar en maken hier een eigen concept van. Kortom: alles kan! Zolang er een gedegen heldere schoolvisie is. Dat is altijd het uitgangspunt en de schakel tussen de onderdelen van het curriculum.


Over deze kennissessie

Cedin begeleidt teams op weg naar het anders organiseren van het onderwijs. Tijdens deze gratis online kennissessie vertellen we je meer over het structureel anders organiseren van je onderwijs. Je maakt kennis met verschillende vormen van anders organiseren en krijgt enkele tips over anders organiseren in het klein. Na deze kennissessie heb je een goed beeld gekregen of anders organiseren voor jouw school een meerwaarde zou kunnen zijn.


De Nationale Onderwijsweek

Ieder jaar viert de Stichting Nationale Onderwijsweek de kracht en pracht van het onderwijs in de eerste week van oktober. Met de Nationale Onderwijsweek geven zij het onderwijs en al haar professionals een podium om het moois dat er in de sector gebeurt te delen en erover in gesprek te gaan. Cedin is ook trots op alle mooie ontwikkelingen op scholen en daarom zijn wij vriend van de Nationale Onderwijsweek. Met deze kennissessie dragen we graag bij aan het programma rondom het thema van dit jaar: 'Samen voor de toekomst'.


Bekijk hier het volledige programma van de Nationale Onderwijsweek.