Incompany training

Op weg naar gepersonaliseerd(er) onderwijs

Personaliseren: je komt het overal tegen. Bleef dit in het verleden nog beperkt tot het personaliseren van broodbakjes, sleutelhangers en mokken, tegenwoordig streeft ook het onderwijs naar een gepersonaliseerd aanbod. Maar, de zoektocht naar een gepersonaliseerd aanbod dat past binnen de identiteit van de school blijkt vaak lastig. Alleen al de vraag hoe je moet beginnen, levert de nodige hoofdbrekens op.


Over de cursus

De cursus ‘Op weg naar gepersonaliseerd(er) onderwijs’ is bedoeld voor die scholen die in de beginfase zijn. Tijdens de cursus gaan we onderzoekend en ontwerpend aan de slag: we behandelen – onder andere – wat gepersonaliseerd onderwijs betekent, aan welke voorwaarden je moet werken met de leerlingen en hoe gepersonaliseerd onderwijs er uit kan zien in de praktijk.


Kortom, wil jij met collega’s van andere scholen en een specialist sparren over gepersonaliseerd(er) onderwijs en zo een eerste stap in het veranderingsproces zetten? Meld je dan nu aan voor de cursus ‘Op weg naar gepersonaliseerd(er) onderwijs’.


Inhoud bijeenkomsten

Bijeenkomst 1: Algemene inleiding op gepersonaliseerd onderwijs

Bijeenkomst 2: Mindset en executieve functies

Bijeenkomst 3:: Peer- en self-assessment

Bijeenkomst 4: De leerkracht als coach

Bijeenkomst 5: Delen van good practices