Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Over toekomstgericht onderwijs

Beoordeeld met: 8.0
Deze pagina delen:

Cedin begeleidt teams bij het anders organiseren van het onderwijs. Tijdens deze gratis online informatiebijeenkomst vertellen we je meer over het structureel anders organiseren van je onderwijs en de begeleiding van Cedin bij dit traject.


Onze begeleiding bij dit proces is altijd toegespitst op de specifieke situatie in jouw school en jouw team. De ambities die een school heeft, bepalen de intensiteit van het begeleidingstraject. Er is geen blauwdruk voor het anders organiseren van een schoolorganisatie. Tijdens het traject 'Anders organiseren' gaan we onderzoekend en ontwerpend aan de slag en volgen we de route van "Op weg naar anders organiseren". Met e-learningmodules wordt er verdieping gegeven aan verschillende componenten om het onderwijs anders te kunnen organiseren. Door het volgen van de modules heeft elk teamlid beschikking over dezelfde achterliggende theorie en kunnen we met het team weloverwogen keuzes maken bij het bepalen van de uiteindelijke richting.


Toekomstgericht onderwijs

Klassikaal onderwijs, waarbij de acht leeftijdsgroepen op school elk in een andere klas zitten, is in Nederland jarenlang de norm geweest. Dit traditionele onderwijs sluit onvoldoende aan bij de verschillen tussen leerlingen en krijgen talenten onvoldoende kans zich te ontwikkelen. Naast het meegeven van een goede uitgebreide basiskennis willen we kinderen vaardigheden aanleren die passen hij het functioneren in de maatschappij van de toekomst.

Wie zijn onderwijs anders durft te organiseren boekt daar winst op. Voor zowel de leerling als de leerkracht, op cognitief en pedagogisch vlak, waarbij recht wordt gedaan aan verschillen tussen leerlingen, en waarbij talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Dit sluit aan bij het leren in de 21ste eeuw.


Na deze informatiebijeenkomst:

  • Heb je kennisgemaakt met verschillende vormen van anders organiseren.
  • Kun je een aantal mogelijkheden van anders organiseren benoemen.
  • Heb je enkele tips gekregen m.b.t. het anders organiseren in het klein.
  • Heb je een goed beeld gekregen of een 'Op weg naar anders organiseren'-traject voor jouw school een meerwaarde zou kunnen zijn.

Inschrijven

Online (Teams)
15 februari 2023

Meer info & prijs

Online ( Teams)
7 maart 2023

Meer info & prijs

Online (Teams)
30 maart 2023

Meer info & prijs

Deze informatiebijeenkomst is niet online terug te kijken.

Adviseurs

Roeland Omlo

OnderwijsadviseurMeer weten over Roeland Omlo?