Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:


Weer samen met je klas genieten…

Hoe leren kinderen tot een jaar of 7? Door te spelen! Desondanks is het onderwijs in de onderbouw steeds schoolser geworden. Lang stilzitten en veel individueel verwerken van de leerstof is het gevolg. En eigenlijk wordt niemand daar blij van…


Over de training

Aantrekkelijk en ambitieus

Bij Mooi, weer spelen! is de eerste bijeenkomst een inspiratiebijeenkomst waarin je veel ideeën opdoet om het onderwijs in de onderbouw aantrekkelijk en ambitieus vorm te geven. Hoe ziet zo’n vette veelzijdige leeromgeving eruit? Hoe zorg je dat alle kinderen (van groep 1-4!) hier aan hun trekken komen?

In de tweede en derde bijeenkomst krijg je handvatten voor de praktische uitvoering in de groep, waarbij je input krijgt m.b.t. spelbegeleiding, peerfeedback, klassenmanagement en organisatie. Ook gaan we samen aan de slag met de planning (een beredeneerd aanbod) van een ZWAAR thema. Dit uitgewerkte thema ga je in je eigen groep uitvoeren.

De vierde bijeenkomst (na de uitvoering van het thema in je eigen groep) is de presentatiebijeenkomst. Door de in de praktijk gebrachte thema’s aan elkaar te presenteren doe je veel nieuwe ideeën op en leer je van de parels en puzzels van je collega’s.Ervaringen

“Heerlijk praktische cursus voor onderbouwleerkrachten waarbij je met elkaar op een beredeneerde manier een thema voorbereidt, zodat de kinderen weer heerlijk kunnen spelen en ondertussen ook ontzettend veel leren en de juf ook!”

“Bij de cursus ‘Mooi weer spelen’ staat het thematisch werken centraal. Ik heb geleerd op een onderbouwde manier een thema aan te bieden. We doen het met een doel. Niet alleen omdat het leuk is. In de cursus komt ook naar voren hoe je kinderen meer zelfstandig kunt laten functioneren. Bij mij in de groep is er rust gecreëerd waardoor ik mijn handen vrij heb en de kinderen kan observeren.

Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Schooldirecteuren en ib’ers (bijeenkomst 1 en 4) en onderbouwleerkrachten.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan