Samen mediasmart

Ouderbijeenkomst

Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Ouderbijeenkomst over mediawijsheid. Met een ervaren mediacoach & Social Media professional van Cedin


De wereld om ons heen bestaat tegenwoordig uit een offline-wereld en een online-wereld. De beide werelden lijken elkaar steeds meer te overlappen. Het zijn niet enkel de volwassenen die zich in de online wereld begeven. Ook kinderen zijn er, op steeds jongere leeftijd, te vinden. Ze lijken zich handig en snel te bewegen op de diverse apparaten en kanalen. Tijdens een ouderavond over mediawijsheid vertellen we meer over de kansen en gevaren voor kinderen in de online wereld.


Waar moeten ouders en leerkrachten om denken als ze hun kind toegang bieden tot de online wereld? Wat gebeurt er daadwerkelijk allemaal online en wat doe je als je kind of een leerling iets onverwachts of vervelends tegenkomt of misschien zelfs online wordt gepest? Maar ook: wat voor mogelijkheden ontstaan er door de digitale ontwikkelingen en hoe kan je daar gebruik van maken?


Ouderbijeenkomst

Tijdens een interactieve ouderbijeenkomst over mediawijsheid gaat een ervaren mediacoach en Social Media professional van Cedin in op het online gedrag van kinderen en verstevigt zij de kennis en online vaardigen van ouders en leerkrachten.


Centraal staat de bewustwording van de voor- en nadelen van de het online zijn en het gebruik van de diverse digitale/nieuwe media.  Gedurende de bijeenkomst, van minimaal 1,5 uur en maximaal 2 uur, is er ook gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen. Afsluitend worden er tips voor thuis en op school gedeeld.

Interesse in een ouderbijeenkomst?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze ouderbijeenkomst weer van start gaat?

Jouw school als uitgangspunt

De ouderavond wordt toegespitst op de situatie op jullie school.

Cursusleider