Samen mediasmart

Ouderbijeenkomst

Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Ouderbijeenkomst over mediawijsheid. Met een ervaren mediacoach & Social Media professional van Cedin


De wereld om ons heen bestaat tegenwoordig uit een offline-wereld en een online-wereld. De beide werelden lijken elkaar steeds meer te overlappen. Het zijn niet enkel de volwassenen die zich in de online wereld begeven. Ook kinderen zijn er, op steeds jongere leeftijd, te vinden. Ze lijken zich handig en snel te bewegen op de diverse apparaten en kanalen. Tijdens een ouderavond over mediawijsheid vertellen we meer over de kansen en gevaren voor kinderen in de online wereld.


Waar moeten ouders en leerkrachten om denken als ze hun kind toegang bieden tot de online wereld? Wat gebeurt er daadwerkelijk allemaal online en wat doe je als je kind of een leerling iets onverwachts of vervelends tegenkomt of misschien zelfs online wordt gepest? Maar ook: wat voor mogelijkheden ontstaan er door de digitale ontwikkelingen en hoe kan je daar gebruik van maken?


Ouderbijeenkomst

Tijdens een interactieve ouderbijeenkomst over mediawijsheid gaat een ervaren mediacoach en Social Media professional van Cedin in op het online gedrag van kinderen en verstevigt zij de kennis en online vaardigen van ouders en leerkrachten.


Centraal staat de bewustwording van de voor- en nadelen van de het online zijn en het gebruik van de diverse digitale/nieuwe media.  Gedurende de bijeenkomst, van minimaal 1,5 uur en maximaal 2 uur, is er ook gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen. Afsluitend worden er tips voor thuis en op school gedeeld.

De ouderbijeenkomst bestaat uit 1 bijeenkomst van minimaal 1,5 en maximaal 2 uur.

Een ouderbijeenkomst is bedoeld voor ouders/verzorgers en medewerkers uit het onderwijs. De bijeenkomst kan zowel in het PO als het VO worden gegeven.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze ouderbijeenkomst of ben je benieuwd of de bijeenkomst bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag advies aan.


Vraag trainingsadvies aan