Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Kinderen die op jonge leeftijd getraumatiseerd zijn, ondervinden vaak problemen op school. School kan voor getraumatiseerde kinderen een plek zijn waar ze zich veilig voelen en waar ze vertrouwen in zichzelf en anderen ontwikkelen. Echter, in de praktijk komen deze kinderen vaak door hun gedragsproblemen in een negatieve spiraal terecht. Dit versterkt de traumaproblematiek juist. Het gedrag van getraumatiseerde kinderen is voor leerkrachten vaak moeilijk te begrijpen en kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en frustratie.


Over de training

De training Traumasensitief lesgeven aan NT2-leerlingen biedt leerkrachten, intern begeleiders/zorgcoördinatoren en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je kunt hiermee een groot verschil maken in het leven van getraumatiseerde kinderen. Daarnaast zal je zelf minder snel uitgeput raken.


Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen van Leony Coppens. Dit boek wordt tijdens de training gebruikt en dient gelezen te worden.

Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Professionals die werken met nieuwkomers in het basisonderwijs.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan