Gratis bijeenkomst

Knoeien, Stoeien, Groeien!

Peuters zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze doen nieuwe ontdekkingen in de sociale en fysieke wereld, ontwikkelen hun taal- en rekenvaardigheden en vergroten hun denkvermogen. Met ‘Knoeien, Stoeien en Groeien!’ leer je hoe je kinderen in de voorschoolse opvang nog beter kunt uitdagen tot functioneel en aantrekkelijk spel.


Thematisch werken

Van vakantie tot vakantie wordt er gewerkt rond een thema. Een natuurlijke periode waarbij alle tijd is de diepte in te gaan. Dit geeft de peuter rust én tijd om zich te ontwikkelen en de PM’er om te kijken wat de peuters nodig hebben en wat ze boeiend vinden. ‘Knoeien, Stoeien, Groeien!’ kan je toepassen binnen de kinderopvang, maar is juist ook heel geschikt om binnen een IKC het thematisch werken gezamenlijk vorm te geven. In de kinderopvang wordt dan gewerkt met ‘Knoeien, Stoeien, Groeien en in de onderbouw van de basisschool wordt er gewerkt met ‘Mooi weer Spelen!’. Op deze manier ontstaat er een prachtige doorgaande lijn.


Gratis inspiratiebijeenkomst

Tijdens deze gratis inspiratiebijeenkomst vertellen we je meer over het concept en de werkwijze ‘Knoeien, Stoeien en Groeien!’. Je doet veel ideeën op om het aanbod in de voorschoolse periode aantrekkelijk en ambitieus vorm te geven. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een thema goed uit te spelen is voor de peuters? Hoe weet je zeker dat je doet wat ‘moet’? Kortom: Hoe sluit je aan bij de behoefte van peuters om te knoeien, te stoeien en te groeien.