Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Met extra aandacht voor de transfer tussen de plusklas en de reguliere groep. 

Op steeds meer scholen wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een (bovenschoolse) plusklas. Bij het opzetten van een plusklas denk je onder andere na over het doel, de werkwijze, de toelatingsprocedure en de praktische randvoorwaarden die je vervolgens verwerkt in je beleid.

Met name de vraag over de verbinding tussen de plusklas en de reguliere groep is voor veel scholen een puzzelstuk. Hoe maken we die verbinding? Hoe zorgen we ervoor dat de plusklasleerkracht zich niet alleen verantwoordelijk voelt, maar dat alle leerkrachten zich betrokken voelen?


Over het webinar

Tijdens dit webinar gaan we uitgebreid in op het maken van beleid rond de plusklas en vertalen we dit naar de dagelijkse praktijk. Je wordt telkens actief aan het denken gezet om te komen tot een heldere visie en beleid voor je eigen plusklas. Daarnaast bespreken we diverse mogelijkheden voor het maken van een transfer naar de reguliere groep.

Voorafgaand aan het webinar ontvang je een handige checklist uit Scan HB voor het opzetten van een plusklas. Daarnaast ontvang je een mindmap, die je tijdens het webinar kunt aanvullen met punten die je wilt laten terugkomen in je beleid.


Goed om te weten: tijdens dit webinar komen de materialen voor de plusklas beperkt aan bod. Wil je hier juist meer over weten? Meld je dan aan voor het webinar: Lessen verrijken in een plusklas.


Na afloop van de webinar

  • Heb je helder welke zaken van belang zijn bij het opzetten van een plusklas.
  • Heb je helder waar je nu staat en wat je volgende stap kan zijn.
  • Weet je hoe je kunt zorgen voor een goede transfer tussen de plusklas en de reguliere groep.
  • Ontvang je een format die je kunt gebruiken bij het opstellen van het beleidsplan voor een plusklas. 

Leerkrachten, intern begeleiders en/of directeuren van scholen die een (bovenschoolse) plusklas willen opstarten en input willen hebben voor hun visie en beleid. Daarnaast is dit webinar geschikt voor mensen die reeds werken met een plusklas, maar het beleid en de transfer naar de reguliere groep willen versterken.

Dit webinar bestaat uit 1 bijeenkomst van 2 uur. 

Het webinar wordt verzorgd door Corine Breuring en Manon Hof – Steennis. Als oud-leerkrachten in het basisonderwijs hebben zij ruime ervaring met het opzetten van een plusklas en de uitdagingen in de praktijk. Tijdens dit webinar nemen zij je hierin mee en vertellen ze de belangrijke do’s en don’ts.  

Inschrijven

Online (Teams)
14 maart 2023

Meer info & prijs

Online (Teams)
13 april 2023

Meer info & prijs


Dit webinar is niet online terug te kijken.

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan