Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op locatie

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Ontwikkelingsgericht werken met peuters staat voor: precies kijken wat de behoeften zijn van een peuter en welke factoren hem kunnen helpen, om zo tot (spel)begeleiding op maat te komen. Het is eigenlijk niets anders dan een ordening aanbrengen in het omgaan met verschillen. Want het gaat er niet om wàt het kind heeft, maar wat het nódig heeft!


Door handelingsgericht te werken stem je af op de behoeften van een kind en op de ontwikkelingsfase waarin het zit. Zo help je jonge kinderen de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Goed leren kijken naar wat een kind nodig heeft en waar het zit in zijn ontwikkeling is daarbij cruciaal. Op basis van je observaties stem je het aanbod en je handelen af.


Over de training

In de training wordt de cyclus van de 4 fasen; waarnemen-begrijpen-plannen-realiseren doorlopen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om beter te differentiëren in je handelen en aan te sluiten bij de behoeften van alle kinderen. Het doel is een manier van werken waar de kinderen nog meer van profiteren en waar ze nog meer plezier aan beleven.

Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur.

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzalen.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan