Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Laat je lessen tot ‘Bloom’ komen

Als kinderen in je klas meer uitdaging nodig hebben, hoe kun jij je lessen dan verrijken? Wat moet je deze kinderen bieden? In de methode is de verrijking vaak beperkt. Voor een deel van de leerlingen werkt dit prima, maar er is ook een deel dat andere uitdaging nodig heeft. Omdat je te maken hebt met tijdsdruk lukt het niet altijd om allerlei extra lesstof erbij te zoeken.

In dit webinar laten we je zien dat je eenvoudig je reguliere lessen een twist kunt geven, zodat je aanbod ontzettend verrijkt. Dat doen we met de inzet van de volledige Taxonomie van Bloom. Je leert verrijking en nog meer variatie in je lessen in te bouwen. Dit sluit goed aan bij bijvoorbeeld thematisch werken of een plusklas, maar kan je ook toepassen bij reguliere reken- en/of taallessen. 


De Taxonomie van Bloom

Het cognitieve gedeelte met de lagere en hogere orde denkvragen is het meest bekend. Dit cognitieve domein van de Taxonomie wordt dan ook veel gebruikt om lessen te verrijken. Er zijn echter nog twee domeinen binnen deze taxonomie. Het affectieve en het psychomotorische domein. In dit webinar komen alle drie de domeinen aan bod. En krijg je zicht op de onderlinge samenhang en hoe je met de complete Taxonomie nóg meer variatie in je lessen kunt inbouwen.​


Over het webinar

Aan de hand van voorbeelden bespreken we de Taxonomie van Bloom. Wat bedoelen we ermee en hoe vertaal je dit naar je eigen lessen? We gaan samen aan de slag. Intuïtief doe je vaak al veel goede dingen. Maar hoe pas je de taxonomie bewust toe en wat kan het effect zijn voor leerlingen? 

Na afloop van het webinar

  • weet je welke onderdelen behoren tot de drie domeinen van de Taxonomie van Bloom.
  • weet je hoe je deze op elkaar kunt laten aansluiten.
  • heb je praktische voorbeelden voor toepassing binnen je lessen.​

Leerkrachten van groep 1 t/m 8.

Dit webinar bestaat uit één bijeenkomst van 2 uur.

Inschrijven

Online (Teams)
31 mei 2023

Meer info & prijs


Dit webinar is niet online terug te kijken.

Trainers

Ragnild Zonneveld

Senior onderwijsadviseur
06-12740642Meer weten over Ragnild Zonneveld?