Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Met één op één gesprekken voelt een kind dat het exclusief aandacht van de leerkracht heeft en kan het kind zijn ervaringen, belevingen en meningen delen. Wat gaat er goed? Wat is nog lastig? Wat zou je willen leren? Het voeren van kindgesprekken leert jou als leerkracht te luisteren, aannames los te laten en met passende vragen het kind uit te nodigen om te vertellen zodat je hem kunt helpen om zich te ontwikkelen. Bij kindgesprekken is het belangrijk goed af te stemmen op het kind. Hoe doe je dat als kinderen problemen met hun taalontwikkeling hebben en dus niet de woorden of zinnen kunnen vinden om hun mening te geven, hun ervaring te bespreken en hun emoties te uiten?

Over dit webinar

Alle kinderen hebben hun krachten en kwetsbaarheden. Met effectieve vragen en goed luisteren kom je erachter wat een kind nodig heeft en hoe je passende stappen richting ontwikkeling kunt maken. We gaan samen aan de slag vanuit de praktische de vraag: ‘Hoe doe je dat?’ We bespreken de voorbereiding van je gesprekken, de materialen die je kunt gebruiken of welke vragen handig zijn om te stellen .

Na afloop van dit webinar:

  • heb je kennis over de relatie tussen kindgesprekken en eigenaarschap;
  • heb je inzicht in de vaardigheden, opbouw en passende vragen bij een kindgesprek;
  • heb je inzicht in de vaardigheden van het kind waar je een beroep op doet bij een kindgesprek;
  • heb je nagedacht over het effect van TOS op het voeren van een kindgesprek;
  • heb je inzicht in welke steun hierbij passend is.

Leerkrachten en IB’ers in het reguliere (basis)onderwijs en speciaal onderwijs die aan de slag willen met kindgesprekken en/of werken met leerlingen met TOS. Ook als je al kindgesprekken voert is dit webinar interessant om te kijken of je nog groeikansen ziet voor jezelf. 

Dit webinar bestaat uit 1 bijeenkomst van 2 uur.

Inschrijven

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze webinar weer van start gaat?

Heb je vragen over de webinar of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan