De Willy Wortels

Training

Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Ontdekkend leren

Al op zeer jonge leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Kinderen blijken kanjers te zijn in logisch denken, ze hebben vele talenten en zijn van nature nieuwsgierig. Ze zien en horen alles en willen alles weten. Ze hebben echt oog en talent voor Wetenschap, Natuur en Techniek. Om deze talenten zoveel mogelijk te ontwikkelen heeft Cedin de korte training De Willy Wortels ontwikkeld.


In de training De kleine Willy Wortels staat het ontdekken en het nieuwsgierig zijn en blijven voorop. Je leert hoe je dit in de praktijk kunt vormgeven. We gebruiken daarbij o.a.: het boek Speel goed (auteur: Jan de Lange e.a.) en de Inspiratiekaarten voor de onderzoekende peuter/kleuter (Cedin).


Jij, als professional, speelt een cruciale rol bij de speelse ontdektocht van de kleuters: jij kunt de kinderen begeleiden bij het ontwikkelen van deze talenten. Met hulp van de map Inspiratiekaarten voor de onderzoekende peuter/kleuter zal je merken dat de kinderen samen met jou, zelf en al spelend, hun eigen oplossingen voor problemen kunnen leren bedenken.


Over de training

In de eerste bijeenkomst gaan we in op de achtergronden en uitgangspunten van het ontdekkend spelen en leren. Aan bod komen o.a. de nieuwste inzichten rondom de hersenontwikkeling van jonge kinderen en ‘21st century skills’. Aan de hand van divers materiaal laten we je zelf ervaren hoe je concreet en praktisch de nieuwsgierige en onderzoekende houding van jonge kinderen kunt stimuleren.


Vervolgens hebben we het over de kunst van het vragen stellen en gaan we zelf oefenen met het stellen van de juiste denk- en ontdekvragen. We maken hierbij gebruik van het boek ‘Speel goed’ en de map met Inspiratiekaarten.


De laatste bijeenkomst staat in het teken van uitwisseling en elkaar inspireren. Daarnaast gaan we in op het gebruik van de genoemde inspiratiekaarten en de rol van ouders bij de ontdektocht van hun kind.

Deze training bestaat uit 2 bijeenkomsten.

Leerkrachten onderbouw.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan