Incompany training

De Gouden Weken

Je doet je best een fijne sfeer te creëren in je groep. Het liefst een schooljaar lang. Toch lukt dat niet altijd. De praktische cursus ‘Gouden Weken’ biedt je de kans om direct aan het begin van het schooljaar de groepsvorming positief te bevorderen.


Over de cursus


Een krachtige start met je klas!

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. De cursus Gouden Weken geeft je veel bruikbare suggesties die je invloed op de sfeer in de groep sterk vergroten. Ieder schooljaar opnieuw!


Cruciale weken

De Gouden Weken starten direct na de zomervakantie en duren drie weken. Het zijn cruciale weken. De eerste weken van het schooljaar zijn cruciaal voor het creëren van een fijne sfeer in de groep. Leerlingen verkennen elkaar, de leerkracht en de regels en ook het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw. Met de praktische cursus ‘De Gouden Weken’ kun je de groepsvorming aan het begin van het schooljaar positief bevorderen. 


Onze werkwijze

Je krijgt een stappenplan met suggesties voor groepsvormende activiteiten en oudercontact en voor regelgeving en lokaal- en dagindeling. Bij de uitvoering krijg je feedback van één van onze onderwijsadviseurs. Aan het einde van de cursus liggen er roosters voor het uitvoeren van groepsvormende activiteiten en checklists en protocollen voor het voeren van oudergesprekken. In de zilveren weken, de eerste weken na de kerstvakantie, kun je eventueel bepaalde onderdelen herhalen.