De Gouden Weken

Training

Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Je doet je best een fijne sfeer te creëren in je groep. Het liefst een schooljaar lang. Toch lukt dat niet altijd. De praktische training ‘Gouden Weken’ biedt je de kans om direct aan het begin van het schooljaar de groepsvorming positief te bevorderen.

Over de training

Een krachtige start met je klas!

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. De training Gouden Weken geeft je veel bruikbare suggesties die je invloed op de sfeer in de groep sterk vergroten. Ieder schooljaar opnieuw!

Cruciale weken

De Gouden Weken starten direct na de zomervakantie en duren drie weken. Het zijn cruciale weken. De eerste weken van het schooljaar zijn cruciaal voor het creëren van een fijne sfeer in de groep. Leerlingen verkennen elkaar, de leerkracht en de regels en ook het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw. Met de praktische training ‘De Gouden Weken’ kun je de groepsvorming aan het begin van het schooljaar positief bevorderen. 

Onze werkwijze

Je krijgt een stappenplan met suggesties voor groepsvormende activiteiten en oudercontact en voor regelgeving en lokaal- en dagindeling. Bij de uitvoering krijg je feedback van één van onze onderwijsadviseurs. Aan het einde van de training liggen er roosters voor het uitvoeren van groepsvormende activiteiten en checklists en protocollen voor het voeren van oudergesprekken. In de zilveren weken, de eerste weken na de kerstvakantie, kun je eventueel bepaalde onderdelen herhalen.

De Zilveren Weken

De Zilveren Weken zijn het vervolg op de Gouden Weken en is gericht op de periode van groepsvorming in de periode na de kerstvakantie. Meer weten over deze training? Kijk dan hier.

Deze training bestaat uit één studiedag op school, met het hele team in de laatste week van of in de eerste week na de zomervakantie.


Hierna volgen twee ervaringsbijeenkomsten in de zes weken vanaf de studiedag.

Dit programma kan in gezet worden in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.


Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan