Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Bij het geven van een expliciete en effectieve instructie is het stellen van de juiste controlevragen essentieel. Je wilt immers nagaan welke kinderen jouw doel behaald hebben en wie extra uitleg nodig heeft aan de instructietafel. Ook wil je hiaten bij leerlingen in de beheerste leerstof voorkomen.

Het nagaan of kinderen begrijpen wat je hebt uitgelegd, een bepaalde vaardigheid beheersen en actief betrokken zijn, kan op diverse momenten in de les. Daarnaast zijn er verschillende soorten controlevragen en werkvormen die je hiervoor kunt inzetten.

In deze praktische webinar oefenen we met het bedenken van controlevragen aan de hand van verschillende voorbeelden, zodat je ze de volgende dag direct kunt inzetten in jouw groep en op basis hiervan kunt differentiëren. Het hebben van een heel helder lesdoel is hiervoor essentieel. Ook dit behandelen wij in de webinar.


Na het volgen van deze webinar: 

  • Formuleer je heldere lesdoelen.
  • Stel je passieve en actieve controlevragen tijdens verschillende fasen van je les 
  • Weet je het verschil tussen geplande en ongeplande controlevragen 
  • Maak je bewuste keuzes in welke materialen en werkvormen je inzet voor het controleren van begrip 
  • Kan je adequaat omgaan met antwoorden van kinderen op jouw controlevragen 

 

Deze webinar is bedoeld voor: leerkrachten van groep 1 t/m 8 die hun kennis en vaardigheden rond dit onderwerp willen uitbreiden. 


Inschrijven


Dit webinar is niet online terug te kijken.

Online (Teams)
22 maart 2023

Meer info & prijs

Online (Teams)
16 mei 2023

Meer info & prijs

Trainers

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan