Communiceren met ouders

Incompany training

Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

De communicatie met ouders verloopt niet altijd even gemakkelijk op een school. Regelmatig komen ouders en leerkrachten tegenover elkaar te staan in de begeleiding van een kind/leerling. Hoe voorkom je deze lastige situaties waarbij je te maken kunt krijgen met weerstand, aanval en verdedigingsmechanismen en soms zelfs agressie?


Over de training

Tijdens de training ‘Communiceren met ouders’ wordt in samenwerking met drie acteurs de communicatie met ouders onder de loep genomen. Het is de bedoeling dat er een brug geslagen wordt tussen ouders en leerkrachten. In deze cursus verkennen we de gespreksvaardigheden die gebruikt worden in de communicatie en welk effect ze hebben in de communicatie. Daarnaast worden de basishouding van de leerkracht en de achterliggende normen, waarden en (voor)oordelen ook onderwerp van onderzoek.

In het vervolg worden de gespreksvaardigheden en houdingsaspecten die nodig zijn in de communicatie met ouders in verschillende situaties expliciet geoefend. Ook hierbij kunnen we de acteurs betrekken.


Op maat

Het spel kan op maat gemaakt worden. Daarnaast zijn er allerlei verdiepingsmogelijkheden die gekoppeld kunnen worden aan deze training. Gedacht kan worden aan bijeenkomsten voor de start van de training, maar ook aan bijeenkomsten die na de training dieper ingaan op de vaardigheden die je kunt toepassen.


Inhoud

  • Diverse gespreksvaardigheden
  • Perspectief leren nemen
  • Bewustwording van eigen normen en waarden
  • Omgaan met weerstanden


Interesse in deze training?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze incompany training weer van start gaat?

Wat is een incompany training?

Een incompany training is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleiders