Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Kijken, afstemmen, kritisch zijn en feedback geven.. Coachen met Beeld is een heldere en effectieve manier om leerkrachten in het PO of VO te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Essentieel onderdeel van Coachen met Beeld is de interactie over het beeld tussen coach en leerkracht.


Over de training

Wat is coachen met beeld?

Bij coachen met behulp van videobeelden wordt er gereflecteerd op opnames die zijn gemaakt tijdens een klassenbezoek. Hierbij wordt de interactie met de groep en met een individuele leerling nauwkeurig geanalyseerd. Dit maakt het voor de leerkracht mogelijk om inzicht te krijgen in zijn of haar situatie en de benodigdheden voor de groep (of individuele leerlingen). Uit de analyse en inzichten komen dan concrete aanwijzingen naar voren waardoor nieuwe keuzes kunnen worden gemaakt die zorgen voor verbetering, verandering, verdieping of uitbreiding.

Coachen met Beeld vraagt van de coach onder andere filmvaardigheden, analysevaardigheden, gespreksvaardigheden en openheid t.a.v. de ander. Deze zaken komen in de training aan bod. Tevens wordt er achtergrondinformatie besproken en geoefend. Er wordt met name gewerkt met het zelf meegebrachte filmmateriaal van de trainees in de vorm van intervisie en presentatie.

Doelen van de training zijn:

  • maken van geschikte beelden
  • kennis hebben van analysekaders
  • sterkte en zwakte in het handelen van de leerkracht benoemen/aanwijzen
  • beelden selecteren geschikt voor bespreking
  • reflectie-/coachgesprek voeren waarbij de leerkracht in beweging komt


Deze training bestaat uit 7 bijeenkomsten.


De training is gericht op het basis en voortgezet onderwijs en is bedoeld voor: intern begeleiders, leerkrachten, directies en teamleden die een ondersteunende of coachende taak hebben ten aanzien van hun teamleden.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan