Coachen met beeld

Incompany training

Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Kijken, afstemmen, kritisch zijn en feedback geven.. Coachen met Beeld is een heldere en effectieve manier om leerkrachten in het PO of VO te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Essentieel onderdeel van Coachen met Beeld is de interactie over het beeld tussen coach en leerkracht.


Over de cursus

Wat is coachen met beeld?

Bij coachen met behulp van videobeelden wordt er gereflecteerd op opnames die zijn gemaakt tijdens een klassenbezoek. Hierbij wordt de interactie met de groep en met een individuele leerling nauwkeurig geanalyseerd. Dit maakt het voor de leerkracht mogelijk om inzicht te krijgen in zijn of haar situatie en de benodigdheden voor de groep (of individuele leerlingen). Uit de analyse en inzichten komen dan concrete aanwijzingen naar voren waardoor nieuwe keuzes kunnen worden gemaakt die zorgen voor verbetering, verandering, verdieping of uitbreiding.

Coachen met Beeld vraagt van de coach onder andere filmvaardigheden, analysevaardigheden, gespreksvaardigheden en openheid t.a.v. de ander. Deze zaken komen in de cursus aan bod. Tevens wordt er achtergrondinformatie besproken en geoefend. Er wordt met name gewerkt met het zelf meegebrachte filmmateriaal van de cursisten in de vorm van intervisie en presentatie.

Doelen van de cursus zijn:

  • maken van geschikte beelden
  • kennis hebben van analysekaders
  • sterkte en zwakte in het handelen van de leerkracht benoemen/aanwijzen
  • beelden selecteren geschikt voor bespreking
  • reflectie-/coachgesprek voeren waarbij de leerkracht in beweging komt


Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze incompany training weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleider