Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Advies en ondersteuning bij het kiezen van een nieuwe rekenmethode


Wereld in Getallen, Pluspunt, Getal en Ruimte junior, Alles telt Q, Exova, Snappet, SemSom. Ben je op zoek naar een nieuwe rekenmethode, maar weet je niet welke methode het beste past bij jullie school? Schakel dan een rekenspecialist van Cedin in die je in dit traject adviseert en met jullie meedenkt.


Bij de zoektocht naar een nieuwe rekenmethode is het allereerst van belang dat je een visie formuleert over rekenen: wat houdt goed rekenonderwijs in op jullie school? Op basis van de geformuleerde visie kun je, met het hele team of met een rekenwerkgroep, jullie huidige rekenonderwijs onder de loep nemen en criteria vaststellen waaraan de nieuwe rekenmethode moet voldoen.


Een nieuwe rekenmethode stap voor stap

De adviseur ondersteunt je hierbij en neemt allereerst de visie op het gebied van rekenen onder de loep, waarbij de schoolvisie en de leerlingenpopulatie van de school in ogenschouw wordt genomen. Ook worden de huidige rekenmethode en het rekenonderwijs geƫvalueerd: waar zitten hiaten, waar liggen de verbeterpunten en wat zijn de wensen van de school? Zo worden belangrijke criteria voor de nieuwe rekenmethode vastgesteld.

De adviseur kent de overeenkomsten en verschillen tussen de methodes en adviseert onafhankelijk over de belangrijkste criteria voor het rekenonderwijs bij jullie op school. Ook ondersteunt de adviseur indien gewenst bij de implementatie van de gekozen methode, zoals bijvoorbeeld evalueren op basis van de vooraf gestelde criteria.

Het kiezen van een nieuwe rekenmethode gebeurt vaak in een aantal stappen. Je kiest zelf bij welke van deze stappen advies en ondersteuning gewenst is.

Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de wens van de school.

Scholen die op zoek zijn naar een nieuwe rekenmethode.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze begeleiding weer van start gaat?


Trainer

Heb je vragen over deze begeleiding of ben je benieuwd of de begeleiding bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag advies aan.


Vraag trainingsadvies aan