Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Advies en ondersteuning bij het kiezen van een nieuwe rekenmethode

Wereld in Getallen, Pluspunt, Getal en Ruimte junior, Alles telt Q, Exova, Snappet, SemSom. Ben je op zoek naar een nieuwe rekenmethode, maar weet je niet welke methode het beste past bij jullie school? Schakel dan een rekenspecialist van Cedin in die je in dit traject adviseert en met jullie meedenkt.

Bij de zoektocht naar een nieuwe rekenmethode is het allereerst van belang dat je een visie formuleert over rekenen: wat houdt goed rekenonderwijs in op jullie school? Op basis van de geformuleerde visie kun je, met het hele team of met een rekenwerkgroep, jullie huidige rekenonderwijs onder de loep nemen en criteria vaststellen waaraan de nieuwe rekenmethode moet voldoen.

Een nieuwe rekenmethode stap voor stap

De adviseur ondersteunt je hierbij en neemt allereerst de visie op het gebied van rekenen onder de loep, waarbij de schoolvisie en de leerlingenpopulatie van de school in ogenschouw wordt genomen. Ook worden de huidige rekenmethode en het rekenonderwijs geƫvalueerd: waar zitten hiaten, waar liggen de verbeterpunten en wat zijn de wensen van de school? Zo worden belangrijke criteria voor de nieuwe rekenmethode vastgesteld.

De adviseur kent de overeenkomsten en verschillen tussen de methodes en adviseert onafhankelijk over de belangrijkste criteria voor het rekenonderwijs bij jullie op school. Ook ondersteunt de adviseur indien gewenst bij de implementatie van de gekozen methode, zoals bijvoorbeeld evalueren op basis van de vooraf gestelde criteria.

Het kiezen van een nieuwe rekenmethode gebeurt vaak in een aantal stappen. Je kiest zelf bij welke van deze stappen advies en ondersteuning gewenst is.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze begeleiding weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleider