Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

SiDi PO is een gestructureerde online toolbox, waarmee je vroegtijdig een ontwikkelingsvoorsprong en een mogelijke begaafdheid in kaart kan brengen. Het uitgangspunt voor SiDi PO is dat er een onderscheid wordt gemaakt in drie fasen: de signalering, de algemene diagnose en de verdiepende diagnose. In elke fase kun je gebruik maken van een aantal tools om tot een goed beeld te komen. Elke vragenlijst begint met een onderzoeksvraag. 


In één bijeenkomst maak je kennis met de opzet van SiDi PO. Je krijgt inzicht in leerbehoeften van deze leerlingen en je leert je hoe je een juiste keuze kunt maken uit de beschikbare vragenlijsten. 

Na het volgen van de training: 

  • kunnen de deelnemers de lijsten van SiDi PO gebruiken voor het signaleren en diagnosticeren van hb-leerlingen en interpreteren.
  • kunnen de deelnemers de leerbehoefte, die gehaald wordt uit de lijsten, vertalen naar een aanbod in de klas (met hulp van de IB’er.)
  • kennen de deelnemers de zorglijn voor complexere hulpvragen voor hb-leerlingen.

De training bestaat uit één bijeenkomst van 1,5-2 uur.

De training kan uitgebreid worden met een terugkombijeenkomst, die plaatsvindt nadat SiDi PO een aantal maanden in gebruik is genomen.


Wat anderen zeggen

“Ik heb veel van je geleerd, ben er erg enthousiast over en we gaan er zeker mee aan de slag. Bedankt voor je rustige manier van uitleggen, het was heel goed te volgen.” (deelnemer training SiDi PO)

De training bestaat uit één bijeenkomst van 1,5-2 uur en kan worden uitgebreid met een terugkombijeenkomst.

Voor leerkrachten en IB’ ers van een schoolteam die SIDI PO aangeschaft hebben of graag meer informatie willen voor de aanschaf.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Trainers

Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan