Begeleiding bij SiDi PO

Incompany training

Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

SiDi PO is een gestructureerde online toolbox, waarmee je vroegtijdig een ontwikkelingsvoorsprong en een mogelijke begaafdheid in kaart kan brengen. Het uitgangspunt voor SiDi PO is dat er een onderscheid wordt gemaakt in drie fasen: de signalering, de algemene diagnose en de verdiepende diagnose. In elke fase kun je gebruik maken van een aantal tools om tot een goed beeld te komen. Elke vragenlijst begint met een onderzoeksvraag. 


In één bijeenkomst maak je kennis met de opzet van SiDi PO. Je krijgt inzicht in leerbehoeften van deze leerlingen en je leert je hoe je een juiste keuze kunt maken uit de beschikbare vragenlijsten. 

Na het volgen van de cursus: 

  • kunnen de deelnemers de lijsten van SiDi PO gebruiken voor het signaleren en diagnosticeren van hb-leerlingen en interpreteren.
  • kunnen de deelnemers de leerbehoefte, die gehaald wordt uit de lijsten, vertalen naar een aanbod in de klas (met hulp van de IB’er.)
  • kennen de deelnemers de zorglijn voor complexere hulpvragen voor hb-leerlingen.

De training bestaat uit één bijeenkomst van 1,5-2 uur.

De training kan uitgebreid worden met een terugkombijeenkomst, die plaatsvindt nadat SiDi PO een aantal maanden in gebruik is genomen.


Wat anderen zeggen

“Ik heb veel van je geleerd, ben er erg enthousiast over en we gaan er zeker mee aan de slag. Bedankt voor je rustige manier van uitleggen, het was heel goed te volgen.” (deelnemer training SiDi PO)

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze incompany training weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleiders