Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Leerlingen die onder hun niveau presteren komen in elke groep voor. Als een kind niet lekker in zijn vel zit uit dat zich echter op verschillende manieren. De één slaat naar binnen toe en wil niet meer naar school, de ander laat probleemgedrag zien. Hoe dan ook, de motivatie van onderpresteerders is ver te zoeken. Het is belangrijk signalen van onderpresteren op tijd op te pikken om te voorkomen dat deze leerlingen vastlopen of thuis komen te zitten. Signaleer je onderpresteren op tijd, dan kun je zelf tijdens je reguliere lessen hiermee aan de slag. Hoe je deze leerlingen weer ‘aan’ krijgt, leer je tijdens dit webinar! 

Over dit webinar 

Soms presteren leerlingen minder goed dan dat je zou verwachten. Er kan dan sprake zijn van onderpresteren. Hoe signaleer je dit? Waar denk je dat jij als leerkracht in kunt investeren? In de relatie of in de ontwikkeling? Tijdens dit webinar ontvang je veel praktische tips en handelingssuggesties om jouw leerling weer te motiveren.  

Na afloop van dit webinar: 

  • kun je signalen van onderpresteren herkennen.
  • weet je welke schoolfactoren leerlingen belemmeren.
  • ken je de profielen van Betts en Neihart.
  • heb je handelingssuggesties die je in kunt zetten in je eigen groep bij leerlingen die onderpresteren.

Leerkrachten en IB’ers die te maken hebben met begaafde leerlingen waarbij mogelijk sprake is van onderpresteren. We kijken in dit webinar naar wat jij als leerkracht zélf kunt doen tijdens je reguliere lessen. Het gaat dus niet over onderpresteerders die (zorg)ondersteuning nodig hebben of al krijgen.  

Dit webinar bestaat uit 1 bijeenkomst van 2 uur. 

Inschrijven

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze webinar weer van start gaat?

Heb je vragen over de webinar of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan