Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Automatiseren en memoriseren blijft een hardnekkig knelpunt in de rekenontwikkeling van kinderen. Voor veel leerlingen heeft dit een wankel rekenfundament tot gevolg, waardoor zij vanaf groep 5 steeds meer moeite krijgen met rekenen. Een overbelast werkgeheugen en afnemende motivatie spelen hierbij een grote rol.

Vaak vinden leerkrachten het lastig om goede ondersteuning te bieden aan leerlingen die moeite hebben met het automatiseren van basisbewerkingen en memoriseren van rekenfeiten. Tijdens deze webinar leer je hoe je deze leerlingen weer op de rit krijgt (naar het 1S-niveau) en de motivatie verhoogt.


Na het volgen van deze webinar:

  • heb je inzicht in de doorgaande lijn automatiseren en memoriseren;
  • kun je deze basisvaardigheden van de leerlingen in beeld brengen;
  • heb je praktische handvatten om alle leerlingen op een motiverende manier te laten oefenen met automatiseren en memoriseren;
  • kun je effectieve opbouw maken in oefeningen en rekenspellen, passend bij bouwstenen van ‘het Rekenmuurtje’ (Bareka, 2021) die geautomatiseerd en gememoriseerd moeten worden;
  • kun je ouders/verzorgers betrekken bij het automatiseren en memoriseren door hen handreikingen te bieden om hier op een speelse manier met hun kind mee aan de slag te gaan.Leerkrachten van groep 3-8, die meer kennis willen opdoen over de doorgaande lijn automatiseren en memoriseren en praktische handvatten kunnen gebruiken om deze basisvaardigheden van de leerlingen in beeld te brengen en er doelgericht op aan te sluiten.

Dit webinar bestaat uit 1 bijeenkomst van 2 uur.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze webinar weer gegeven wordt?

Trainers

Marinda Blokzijl

Adviseur / rekenspecialist
06 512 268 78Meer weten over Marinda Blokzijl?

Heb je vragen over de webinar of ben je benieuwd of de webinar bij jou/jouw team past? Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan