Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Deze pagina delen:

Coöperatief leren en EDI in de onderbouw


De kring is een van de fundamentele werkvormen in het kleuteronderwijs. Het inspelen op de verschillen van kinderen is hierbij de uitdaging. Samenwerkend leren en coöperatieve werkvormen zijn erg geschikt om tegemoet te komen aan deze uitdaging. Samenwerken is een van de 21ste eeuwse vaardigheden en wordt als belangrijk onderdeel gezien in het onderwijs van nu. Maar welke vormen zijn er allemaal en welke zijn altijd geschikt voor de kleuters? In deze cursus laten we je verschillende vormen ervaren.


Over de cursus

Tijdens de cursus slaan we de brug tussen theorie en praktijk. Dit doen we door actief de link te leggen met wat bewezen werkt als het gaat om effectieve instructie en differentiatie én hoe je dit praktisch uitvoert in de klas. Je gaat de werkvormen zelf ervaren. We focussen ons op de kringactiviteit, maar maken ook uitstapjes naar samenwerken binnen andere werkvormen van het onderwijs. Onze adviseurs reiken je de kennis en handvatten aan op het gebied van samenwerkende leervormen én hoe je daarmee effectiever vormgeeft aan jouw onderwijs.


Wat levert de cursus je op?

Kennis over:

  • effectieve instructie (EDI);
  • samenwerkend leren;
  • visuele denkschema’s.


Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er zijn nog geen data gepland. Wil je een seintje ontvangen als deze incompany training weer van start gaat?

Wat is een incompany cursus?

Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

Cursusleider