Sterk praktijkgericht

Beschikbaar in heel Nederland

Leren in je eigen tijd en tempo in de online Cedin Academie

Deze pagina delen:

Efficiënter en effectiever samenwerken met Scrum, Kanban en Retrospectives.

In het onderwijs werk je veel samen. Met elkaar maak je afspraken welke taken er gedaan moeten worden en wie dat oppakt. Veel plannen maak je vervolgens voor een langere periode. Denk aan het schoolplan, jaarplan, zorgplan of handelingsplan. Je bedenkt iets met elkaar, gaat dat uitvoeren en aan het eind evalueren.

Maar in de praktijk komen er vaak allemaal zaken tussendoor die de uitvoering van plannen beïnvloeden. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand zich niet aan afspraken houdt? Of als het onduidelijk is wie verantwoordelijk is voor een bepaalde taak? Hoe prioriteer je alle taken die er liggen? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je met veel plezier efficiënter en effectiever samenwerkt met collega’s?


Van lange termijn naar kort en flexibel

In deze e-learning nemen we een kijkje in de keuken van het Agile werken in schoolteams. We laten instrumenten zien zoals Scrum, Kanban en Retrospectives. De essentie van deze instrumenten is dat je altijd openstaat om aanpassingen te doen in plannen, zonder het doel uit het oog te verliezen. Je werkt in korte en voorspelbare cyclussen aan ontwikkelingen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk, je stemt steeds met elkaar af of je nog op de goede koers ligt met elkaar. Dit verhoogt de betrokkenheid van iedereen en zorgt voor meer werkplezier.

Na deze e-learning

  • weet je wat agile werken is.
  • weet je de verschillen tussen Scrum, Kanban en Retrospectives.
  • kun je kritisch kijken naar de manier waarop jullie als team op school samenwerken.
  • heb je praktische handvatten hoe je Agile werken op jouw school kunt inzetten.


Duur e-learning: circa 2 uur.Je volgt onze e-learnings in een online omgeving, namelijk de online Cedin Academie.


Inloggen in de online omgeving

Direct na je aanmelding ontvang je op het door jou opgegeven mailadres je inloggegevens voor de Cedin Academie. Je kunt daarna meteen starten met de e-learning.

Heb je al een account in de Cedin Academie? Dan kun je inloggen met je bekende gegevens de e-learning wordt aan jouw account toegevoegd.


Toegang

Na je inschrijving heb je een halfjaar onbeperkt toegang tot de e-learning.

Inschrijven

Na je inschrijving ontvang je meteen je inloggegevens voor de Cedin Academie en kun je starten met de e-learning.

Heb je vragen over deze e-learning of ben je benieuwd of de e-learning bij jou/jouw team past? Vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan